MXD co to jest w badaniu krwi

pamietnik

Temat: interpretacja wyników badań krwi i moczu
" />Jestem w 9 tygodniu ciąży. Proszę o interpretację wyników badań: - WBC 8,20 - RBC 4,03 - HGB 12,3 - HCT 37 - MCV 91,8 - MCH 30,5 - MCHC 33,2 - PLT 201 - LYMPH% 22,6 - NEUT% 71,1 - MXD% 6,3 - LYMPH 1,9 - MXD 0,5 - NEUT 5,8 - RDW-CV 13,6 - MPV 11,3 - Toxo IgG 10 - Toxo IgM ujemny Badanie moczu - krew - ślad - komórki nabłonkowe - płaskie d liczne - leukocyty - 1-1-2 wpw - erytrocyty - 2-3-5 wpw świeże i zmien...
Źródło: nasz-bocian.pl/phpbbforum/viewtopic.php?t=8704



Temat: morfologia w ciąży - rozmaz krwi
" />Panie doktorze właśnie odebrałam pierwsze wyniki badań, obecnie jestem w 7 tc i mam pytanie o rozmaz krwi. Ogólnie wszystkie wyniki mieszczą się w podanych normach więc nie będę ich wypisywała. Niepokoi mnie tylko rozmaz i tak: WCB - 4,5 (norma 4-10) rozmaz LYM % - 38,1 (norma20-45) MXD% - 9,6 (norma 1-9) NEUT% - 52,3 (norma 45-70) Wizytę mam za trzy tygodnie, czy powinnam ją przyśpieszyć i zrobić jakieś dokładniejsze badania? O czym może świadczyć to przekroczenie normy? Z góry dziękuję za odpowiedź
Źródło: nasz-bocian.pl/phpbbforum/viewtopic.php?t=14598


Temat: jak liczyc ciążę i wyniki badań.
czerwonokrwinkowe: MCV 87,2 fL MCH 30,3 pg MCHC 34,8 g/dL RDW-Sd 37,9 fL plytki krwi: PLT plytki krwi 225 tys/uL RDW 12,2 fL MPV 10,3 fL P-LCR 27,6 % rozmaz pomiar wut. LYMPH 22,4 % MXD 6,7% NEUT 70,9 % LYMPH 2,4 tys/uL MXD 0,7 tys/uL NEUPT 7,5 tys/uL MOCZ ciezar wlasciwy 1015, ph 7 bardzo dziękuję za odp. [/b]
Źródło: nasz-bocian.pl/phpbbforum/viewtopic.php?t=28331


Temat: jak liczyc ciążę i wyniki badań.
wsk. czerwonokrwinkowe: MCV 87,2 fL MCH 30,3 pg MCHC 34,8 g/dL RDW-Sd 37,9 fL plytki krwi: PLT plytki krwi 225 tys/uL RDW 12,2 fL MPV 10,3 fL P-LCR 27,6 % rozmaz pomiar wut. LYMPH 22,4 % MXD 6,7% NEUT 70,9 % LYMPH 2,4 tys/uL MXD 0,7 tys/uL NEUPT 7,5 tys/uL MOCZ ciezar wlasciwy 1015, ph 7 bardzo dziękuję za odp. [/b] tygodnie...
Źródło: nasz-bocian.pl/phpbbforum/viewtopic.php?t=28331


Temat: Wyniki krwi
Witam! Mialam robione ostatnio badania w zwiazku z krwiomoczem. Tego dina miałam już mocz normalnej barwy, dzień wcześniej był w kolorze wina. Mocz z dnia 30 III ciężar - 1025 odczyn ... e. wył. - 42 - 48 - 63 wpw bakterie - liczne liczne szczawiany wapnia w prep. Został mi przepisany Cipronex i Cyclonamine. Badania powtórzone 2 III + krew mocz ciezar ... liczne OB - 5 mm / godz OB bylo wpisane na karteczce z wynikami moczu i jako ze wyniki lepsze, nie kazala mi przychodzic z wynikami krwi (ktore do obdebrania byly dzien pozniej) WBC - 5,8 LYMPH - 43,6 MXD - 6,8 NEUT - 49,6 RBC - 4,34 HGB - 13,6 HCT - 39,6 MCV - 91,2 MCH - 31,3 MCHC -...
Źródło: commed.pl/viewtopic.php?t=48


Temat: Wyniki krwi
Witam!Czy mogłabym prosić o interpretację wyników badań krwi.Mam 32 lata. alat 17 U/l aspat 18,9U/l amylaza 51,0U/l białko całkowite 6,3g/dl (norma 6,60-8,70) bilirubina całkowita 0,52 mg/dl chsterol 182,6 mg/dl cholesterol HDL ... 32,3 pg (norma 27,0-31,0) MCHC 34,2 g/dl PLT 221,0 10*3/ul LYMPH% 36,4% MXD% 9,7% NEUT% 53,9% LYMPH 1,3 10*3/ul (norma 1,5-5,0) MXD 0,4 10*3/ul NEUT 1,9 10*3/ul(norma 2,5-5,0) RDW-CV13,5% PDW 11,5...
Źródło: commed.pl/viewtopic.php?t=48


Temat: Wyniki krwi
Bardzo prosze o pomoc w analizie wyników badania krwi. WBC 8.2 LYMPH 25 MXD 13.4 NEUT 61.6 RBC 4.33 HGB 12 HCT 37.5 MCV 86.6 MCH 27.7 MCHC 32 RDW-CV 14.7% PLT 213 PDW 13.9 MPV 11.5 P-LCR 37 OB 5 UWAGI: PLT=AG WZÓR KRWINEK BIAŁYCH pałeczkowate - podzielone 71 kwasochłonne 3 limfocyty 25 monocyty 1 Wyniki badania z zakresy układu krzepnięcia czas APTT 26.4 sek. Wg norm podanych przez laboratorium mam podwyższone wskaźniki MXD, MPV i P-LCR Dziękuje za pomoc
Źródło: commed.pl/viewtopic.php?t=48


Temat: Wyniki krwi
Witam Proszę o interpretacje wyników. Byłam u lekarza robiąc badania okresowe i uzyskałam takie wyniki Leukocyty 2,3 [4-10] Erytrocyty 4,3 [4,2 - 5,4] Homoglobina 12,8 [12,0 - 16,0] Hematokryt 40 [ 37 - 47] MCV 92 [80 - 99] MCH 30 [27 - 35] MCHC 32,2 [32,0-37,0] plytki krwi 143 [140-440] RDW-CV 12,4 [11,6-14,8] PDW 16,0 [9,0-17,0] MPV 12,7 [9,0-13,0] Neutrolite 1,05 ... poworzyc badania i dwa dni pozniej wyszlo to WBC 3,2 [4,5-11] MPV 10,9 [6-10] P-LCR 33,3% LYMPH 26,1 0,8352 [20-45] MXD 7,1 0,2272 [2-10] NEUT 66,8 2,1376 [40-70] RBC 4,23 [3,5-5] ... kwasochlonne 2 limfocyty 26 monocyty 2 wynik badania poziomu CRP = 0,32 mg/l [0-5] Prosze o jakies sugestie rady
Źródło: commed.pl/viewtopic.php?t=48


Temat: Wyniki krwi
(3,2) Erytocyty 3,92 x10^6/ Hemoglobina 12,0 g/dl Hematokryty 34,5% MCV 88,0 fl MCH 30,6 pg MCHC 34,8 g/dl Płytki krwi 229 x10^3/ MPV 8,5 fl P-LCR 15,7 % OB 15 mm/h Mocz badanie ogólne ph 5,0 Ciężar własny 1,020 Glukoza nie wykryto Leukocyty 500,0 LEU/ Azotyny nie wykryto Białko nie wykryto Erytocyty 10,0 ERY/ Ciała ketonowe 5,0mg/dl Bilirubina nie wykryto Urobilinogen w...
Źródło: commed.pl/viewtopic.php?t=48


Temat: Wyniki krwi
witam, mam kiepskie wyniki badań krwi: WBC 2,2 Erytrocyty 4,75 Hemoglobina 13,3 Hematokryt 38,9 MCV 81,9 MCH 28,0 MCHC 34,2 Płytki krwi 169 LYM%32,2 MXD% 15,3 NEU % 52,5 OB - 9 Badanie moczu też nie najlepiej - pH 6,0; ciężar właściwy - 1,030g/ml; Białko i Glukoza - ujemny, Ciała ketonowe - ob(+++); urobilinogen - 0,2, bilirubina - ujemny, nabłonki płaskie liczne, ... wtedy wykonane badania krwi, TK, okulistyczne, laryngologiczne. Ból głowy przypisano niskiemu ciśnieniu oraz AMD. Wyniki krwi były wtedy w normie (np. leukocyty - 6,3). Parę dni temu obudziłam się z bólem...
Źródło: commed.pl/viewtopic.php?t=48


Temat: Wskaźnik anizocytozy płytek (?)
Witam ostatnio zrobiłam badanie ogólne krwi i wszystkie wartości mam w sumie w normie... poza wskaźnikiem anizocytozy plytek. Norma wynosi wg dołączonej tabelki 6,0-11,0 ( kobieta, 21 lat ) a mi wyszło 14,0 fL chciałam zapytać co to może oznaczać, i czy to się jakoś leczy. Z góry dziekuję za odpowiedź ps. wszystkie dane: leukocyty 7,2 tys/ml limfocyty 2,8 tys/ml 38% MXD ... stężenie Hb w krwinkach 34,7 g/dl wsk. anizocytozy erytrocytów 12,7 % płytki krwi 249 tys/ml wsk. anizocytozy płytek 14,0 fL :!: średnia objętość płytek 10,8 fL % płytek olbrzymich 32,9 %...
Źródło: commed.pl/viewtopic.php?t=743


Temat: Morf.Krwi wyniki badan
Witam serdecznie mam wyniki badan mojego synka .Syn ma 4lata i 4 miesiace , probowalem rozgrysc normy w internecie ale juz sie pogubilem . WBC 6,40 RBC 4,64 HGB 12,80 HCT 37,30 % MCV 80,40 MCH 27,60 MCHC 34,30 PLT 232,00 LYMPH % 53,70% MXD % 6,60% NEUT % 39,70 RDW-SD 33,90 PDW 12 MPV 9,40 P-LCR 22,10% LYMPH # 3,40 MXD# 0,40 NEUT# 2,60 OB 12 ROZMAZ : PALKI 1% SEGMENTY 28% KWASOCHLONNE 5% LIMFOCYTY 64% MONOCYTY 2% Badanie zlecone przez Pania Alergolog ( poprzednia zrobila tylko testy i stwierdzila ze wszytko...
Źródło: commed.pl/viewtopic.php?t=6295


Temat: Proszę o wyjaśnienie wyników krwi
Jedynie te badania odbiegają od normy(reszczta :hematokryt, krwinki czerwone i białe,hemoglobina ,MCV , MCH,MCHC , RDW,PLT,MPV,PDW,P-LCR mieszczą się w podanej normie ) . Czy powinienem niezwłocznie udać się do lekarza ?...
Źródło: commed.pl/viewtopic.php?t=4174


Temat: Interpretacja wyników badania krwi
Bardzo proszę o pomoc w interpretacji wyników badania krwi. Dodam, że mam 23 lata i podczas pobierania krwi byłam przeziębiona (być może miało to wpływ na wyniki): WBC 12,4 10^3/µL (powyżej normy) RBC 4,61 10^6/µL HGB 14,4 g/dl HCT 42,4 % MCV 92,0 fL MCH 31,2 pg MCHC 34,0 g/dl PLT 284 10^3/µL LYMPH% 22,5 % MXD% 12,2 % NEUT% 65,3 % LYMPH # 2,8 10^3/µL MXD # 1,5 10^3/µL NEUT # 8,1 10^3/µL RDW-CV 44,6 % PDW 14,1 fL MPV 10,6 fl P-LCr 31,4 % OB 4
Źródło: commed.pl/viewtopic.php?t=895


Temat: Wynik badań
Witam, czy mogłabym prosić o pomoc w rozszyfrowaniu badań krwi? hematokryt 38,60% krwinki czerwone 4,26 T/I hemoglobina 14,1 g/dl krwinki białe 4,7 G/I MCV 90,6 fl MCH 33,1 pg MCHC 36,5 g/dl RDW 11,0% PLT 310 G/I MPV 9,1 fl PDW 10,70% P-LCR 18,10% LYMPH 2,3 G/I LYMPH% 48,50% MXD 0,5 G/I MXD% 10% NEUT 1,9 G/I NEUT% 41,90% OB. 40 mm glukoza w surowicy 4,7 mmol/l mocznik w surowicy 3,7 mmol/l kreatynina w surowicy 73,0 umol/l LDL cholesterol 3,0 mmol/l cholesterol 5,3 mmol/l HDL cholesterol 2,0...
Źródło: commed.pl/viewtopic.php?t=2130


Temat: Prosze o wyjasnienie wynikow krwi corki
krwi, ale tak sie martwie, moze ktos zechcialby je od razu zinterpretowac. Bede bardzo wdzieczna. Podaje tylko te, ktore nie sa w normie. LYM% 36,1 % (2,7) (norma od 40-60) MXD%...
Źródło: commed.pl/viewtopic.php?t=7214


Temat: Odwieczny problem z gardłem, uchem i zatokami
Witam Peter. Odebrałem juz wyniki badań lecz nic z tego nie rozumiem,po niedzieli wybiore sie z tym do laryngologa ale chciałbym też poznać twoją opinię Peter??? Badanie krwi wyszlo: Zakresy norm WBC 8.0 x10^3/uL [4.5..11] % # LYMPH - 25.0 2 [38..55] MXD + 11.4 0.912 [2..8] NEUT 63.6 5.088 [45..70] RBC 5.02 x10^6/uL [4.2..5.6] HGB 15.3 g/dL [13..17.2] HCT 44.1 %...
Źródło: commed.pl/viewtopic.php?t=4336


Temat: Skąd ten ból
... NEUT - 64 [%] wart. b. LYMPH - 1.6 LYMPH 26.4 [%] wart.b. MXD - 0.6 [10*3/ul] MXD - 9.6 [%] OB po 1 h 2[mm] Biochemia glukoza 83 mg/dl Bardzo...
Źródło: commed.pl/viewtopic.php?t=1813


Temat: Zawyzone erytrocyty
4,3-11 płytki krwi;237 norma 150-400 hemoglobina17,5 norma 14-18 PDW;17,1 norma9-17 MPV;12,5 norma8-12 LYMPH;30,1 norma20-45 MXD;10 norma 0-10 NEUT;59,9 norma 45-70 reszta morfologi miesci sie w normach glukoza 92 norma 74-105 no i cholesterol nieciekawybo calkowity=205 norma150-200 trojglicerydy 76 norma 60- 165 HDL 63 LDL 127 ZROBIłEM TAKZE badanie moczu; barwa jasno zólty przejrzystoac -przejrzysty odxczyn zasadowy ciezar- 1,015 białko nieobecne glukoza nieobecna ... interpretacje wyników czy ma to zwiazek z czerwona twarza i wypiekami i tymi uderzeniami goraca po wejsciu do domu.czy nalezy wykonac jeszcze jakies badania w kierunku nadkrwistosci???
Źródło: commed.pl/viewtopic.php?t=7350


Temat: PROSZĘ O INTERPRETACJĘ WYNIKÓW BADAŃ
Witam , proszę o ocenę badań krwi synka (4,5 roku-14,3 kg); mój synek jest straszny niejadek, je tylko wybrane pokarmy(z mięs tylko pierś z kurczaka), owoce- tylko od czasu do czasu jabłka, z warzyw-sporadycznie marchewkę surową, soki pije natomiast wszystkie- nie ma sposobu by jakoś go zachęcić do jedzenia.Wyniki badań: WBC-7,3 RBC-4,58 HGB-11,5 HCT-34,1 MCV-74,5 MCH-25,1 MCHC-33,7 PLT AG-389 LYM-52,9 MXD%-12,6 NEUT%-34,5 LYM#-3,9 MXD#-0,9 NEUT#-2,5 RDW_SD-38,2 RDW_CV-13,1 PDW-10,7 MFV-9,1 P_LCR-17,8 JEŚLI TO MOŻLIWE PROSZĘ O ODPOWIEDŹ
Źródło: commed.pl/viewtopic.php?t=1214


Temat: Interpretacia wyników badań krwi
PROSZE O ZINTERPRETOWANIE WYNIKOW WBC 4.4 LYMPH 39.5 MXD + 14.8 NEUT 45.7 RBC 4.38 HGB - 10.9 HCT 37.3% MCV 85.2 MCH - 24.9 MCHC - 29.2 RDW-CV 13% PLT...
Źródło: commed.pl/viewtopic.php?t=6801


Temat: Poproszę o analizę wyników :(
Witam!! Nie lubię chodzić do lekarzy i cieszę się, że znalazłam takie forum gdzie można spytać się o wyniki badania krwi. Lekarz rodzinny skierował mnie na te badanie, gdyż zaniepokoiło mnie ... ręce i język. Po takim zdarzeniu wybrałam się do lekarza i skierował mnie na badanie krwi. A to są moje wyniki: HCT 35,5 RBC 4,30 HGB 11,7 WBC 7,4 MCV 82,6 MCHC 33,0 MCH 27,2 RDM-CV 13,7 PLT 279 MPV 10,8 PDW 13,2 P-LCR 32,1 LYM 19,1% MXD 3,5% NEUT 77,4% glukoza w surowicy 87 magnez 2,5 Na+ 146,1 K+ 3,97 Bardzo...
Źródło: commed.pl/viewtopic.php?t=1186


Temat: Proszę o pomoc
LYMPH% 41,4% MXD% 14,4% MXD# 1,1 g/l Dziś miałem kolejne badania krwi(rozmaz ręczny), ale nie znam jeszcze wyników dlatego bardzo proszę o pomoc. Dziękuję !!!
Źródło: commed.pl/viewtopic.php?t=2391


Temat: Proszę o pomoc
Oto wyniki mojego pierwszego badania krwi drugi wynik jest wykonany 3 tygonie później. WBC 7.6 g/l RBC 5.02 g/l HGB 16 g/dl HCT 45.7 % MCV 91 fl MCH 31.9 pg MCHC 35 g/dl PLT 212 g/l LYMPH% 41.4 % MXD% 14.4 NEUT% 44.2 % LYMPH# 3.1 g/l MXD# 1.1 g/l NEUT# 3.4 g/l RDW-CV 12.9 % PDW 10.8 fl MPV 9.7 ... 31.6 pg MCHC 35 g/dl PLT 183 g/l LYMPH% 49.5 % MXD% 21.0 % NEUT% 29.5 % LYMPH# 2.8 g/l MXD# 1.2 g/l NEUT# 1.7 g/l RDW-CV 12.7 % PDW 11.4...
Źródło: commed.pl/viewtopic.php?t=2391


Temat: wyniki
Dziewczyny, Właśnie odebrałam wyniki badań. Robiłam je w innym laboratorium niż zwykle i nic nie rozumiem. Czy ktoś może mi to rozszyfrować?? KREW: WBC 7.6 RBC -3.59 HGB 11.5 HCT -33.9 % MCV 9.4 fL MCH 32.0 MCHC 33.9 PLT 207 LYMPH% 29.3 % MXD% 6.9 % NEUT% 63.8 % LYMPH # 2.2 MXD# 0.6 NEUT# 4.8 MOCZ SG 1.015 PH 7.0...
Źródło: mamo-tato.pl/phpbb3/viewtopic.php?t=7370


Temat: Niski poziom leukocytów
płytek krwi może być wynikiem zapalenia ucha środkowego? Lekarze sugerowali błąd zliczania przy płytkach, ale niepokojacy jest dla nich poziom leukocytów. Kot obecnie bawi sie, jest żywy, ma mega apetyt. Decyzją wetów czekamy na wyniki terapii ucha, wczoraj miał badanie kontrolne, błona jeszcze sie nie zabliźniła, steryd zmniejszono do pół tabletki co drugi dzień (encortolon), antybiotyk utrzymany (ale nie mogę odczytać nazwy..). Za dwa tyg kolejna wizyta i ewentualne pobranie krwi. Co mogą sugerować takie wyniki krwi?
Źródło: krakvet.pl/forum/viewtopic.php?t=10363


Temat: wyniki pieska
6,79 T/L HT 45,8 % Glukoza we krwi 83 mg/dl Fosfotaza zasadowa 413,0 U/I Mocznik 37,9 mg/dl Białko 7,8 g,l GPT 71,2 U/I GOT 63,4 U/I WBC +12.1x10do3/ RBC +6.79x10do3/ HGB 14.2 g/ HCT 45.8% MCV -67.5 f MCH -20.9 pg MCHC -31.0 g/d PLT +580x10do3 LYMPH% +95.1 % MXD% T2 ---.-% NEUT% T2---.-% LYMPH# -11.5x10do3/ MXD# T2 ---.-x10do3/ NEUT# T2---.-x10do3/ RDW-CV...
Źródło: krakvet.pl/forum/viewtopic.php?t=12480


Temat: JESTEM TU NOWA PROSZE O POMOC!!
Granulocyty kwasochlonne 3,0% Limfocyty 41,0 % Monocyty 2.0% OB 5 Badanie ogolne moczu Urobilinogen 1,0 mg/dl Bilirubina neg Ketony 5,0 mg/dl Krew neg Bialko neg Azotyny neg Leukocyty neg Glukoza neg ... 6 mg/l Wymaz z gardla ( bakteriologiczny) " w warunkach tlenowych flory bakteryjnej patogennej i grzybow drozdzopodobnych nie wychodowano " Cukier 90 Badanie fizykalne GARDLO JEST TROCHE PRZEKRWIONE ,WEZLY CHLONNE OBWODOWE DOSTEPNE BADANIU PALPACYJNEMU NIE SA POWIEKSZONE" [ Dodano: 2007-08-01, 11:35 ] Bardzo prosze .. moje jeszcze cieplutkie wyniki dn 24-07 WBC 5,90 RBC 4,00 HGB 12,8 HCT 37,0 MCV 92,5 MCH 32,0 MCHC 34,6 PLT 226 LYMPH% 41,5 MXD %18,3 NEUT% 40,2 LYMPH 2,4 MXD 1,1 NEUT 2,4 RDW-CV 43,3 PDW 14,5 MPV 10,5 P-LCr 29,6 Makroskopowa ocena rozmazu krwi Granulocyty podzielone 54% Granulocyty kwasochlonne 3,0% Limfocyty 41,0 % Monocyty 2.0% OB 5 Badanie ogolne moczu Urobilinogen 1,0 mg/dl Bilirubina neg Ketony 5,0 mg/dl Krew neg Bialko neg Azotyny neg Leukocyty neg Glukoza ... ponizej 6 mg/l Wymaz z gardla ( bakteriologiczny) " w warunkach tlenowych flory bakteryjnej patogennej i grzybow drozdzopodobnych nie wychodowano " Cukier 90 Badanie fizykalne GARDLO JEST TROCHE PRZEKRWIONE ,WEZLY CHLONNE OBWODOWE DOSTEPNE BADANIU PALPACYJNEMU NIE SA POWIEKSZONE" [ Dodano: 2007-08-01, 11:36 ] Przepraszam cos mi sie dwa razy dodalo..
Źródło: commed.pl/viewtopic.php?t=3814


Temat: Odwieczny problem z gardłem, uchem i zatokami
Witam, Panie Peter byłem u lekarza rodzinnego i dostałem skierowanie do laryngologa ( 21.07 wizyta). Ponadto wykonałem badania które Pan zaproponował. Oto wyniki : Morfologia krwi obwodowej ( po prawej stronie wyniki z 21.04.09) WBC 5.8 Erytrocyty 5.31 5.23 Hemoglobina 16.5 16.3 Hematokryt% 48.1 48.5 MCV 90.6 93.0 MCH 31.1 31.2 MCHC 34.3 33.7 RDW-CV % 15.0 Płytki krwi 232 278 LYM% 49.0% za wysoko 51.9 MXD% 17.0% za wysoko NEU% 34.0% za nisko 33.1 LYMPH# 2.8 MXD# 1.0 NEUT# 2.0 za nisko PDW 10.8 MPV 9.5 P-LCR 21.3 Mikroskopowy rozmaz krwi Neutrofile pałeczkowate 1% Neutrofile segmentowane 37% za nisko Eozynofile 11% za wysoko Limfocyty 46% za wysoko Monocyty 5% OB po 1h 2 Znalazłem jeszcze badania które miałem wykonać przed ewentualną operacją (na nadpotliwość ). Badania z 21.04.09 : Glukoza 80 Insulina 5,19 TSH 3-cia generacja 3,320 FT 3 6,41 FT 4 22,10 za wysoko LDH 139 Sód 143 Potas 4,0 Wapń całkowity 9,4...
Źródło: commed.pl/viewtopic.php?t=4336


Temat: badania krwi - WYNIKI
Ej mam pytanie co oznacza: MXD% zakres norm pisze ze od 1..12, o Boze a jak ktos ma 30 tego na + :}}} co to w ogole jest????????
Źródło: ajgor.nethit.pl/viewtopic.php?t=930


Temat: poziom mxd%
Odebralam wyniki badan krwi. Nie sa za ciekawe. A do tego jeszcze mxd% ponad 30. Co to za wskaznik i o czym informuje? Czy to cos powaznego?
Źródło: ajgor.nethit.pl/viewtopic.php?t=4570


Temat: morfologia
Białko nie wykryto Glukoza nie wykryto Ciałao ketonowe nie wykryto Urobilinogen nie wykryto Bilirubina nie wykryto Erytrocyty 1+ Mikroskopowy osad moczu Nabłonki płaskie liczne Leukocyty 45-60 wpw Bakterie liczne 2.Morfologia krwi obwodowej WBC 7,20x10"3/mm"3 Erytrocyty 4,32x10"6/mm"3 Hemoglobina 13,1 g/dl Hematokryt 39,3% MCV 91,0 um"3 MCH 30,3 pg MCHC 33,3g/dl Płytki krwi 211x10"3mm"3 LYM% 44,6%(3,2) MXD% 7,5%(0,5) NEU% 47,9%(3,5) LYM# 3,2 MXD #...
Źródło: doctormed.pl/board/viewtopic.php?t=508


Copyright (c) 2009 pamietnik | Powered by Wordpress. Fresh News Theme by WooThemes - Premium Wordpress Themes.